Smallingerland verstrekt mondkapjes aan minima

DRACHTEN – De gemeente Smallingerland verstrekt gratis mondkapjes aan minima en inwoners met schulden. Het uitdelen ervan gaat bijvoorbeeld via de voedselbank en andere locaties waar betrokken mensen komen, vertelde wethouder Bert Westerink naar aanleiding van vragen van PvdA-raadslid Johannes Veldkamp. In de strijd tegen het coronavirus vindt hij dat alle inwoners van de gemeente de beschikking over mondkapjes zou moeten hebben.

“We maken ons zorgen over mensen met lage inkomens, de minima, en mensen met schulden”, aldus Veldkamp. Hij noemde het bijna vanzelfsprekend dat iedereen in de openbare ruimte een mondkapje draagt, maar het geld ervoor heeft niet iedereen.

Wethouder Westerink was het met de sociaaldemocraat eens dat het belangrijk is dat alle inwoners van de gemeente de beschikking over liefst herdraagbare mondkapjes heeft. “Het rijk verwacht ook dat de gemeenten daaraan meehelpen.” Hij stond open voor tips en suggesties voor de manieren waarop de minst draagkrachtigen in de gemeente benaderd kunnen worden.

Bron: Waldnet.nl